Начало
НачалоЗдравни новиниПовечето приятели във Фейсбук са свързани с по-голям обем на някои мозъчни региони
Повечето приятели във Фейсбук са свързани с по-голям обем на някои мозъчни региони 26 октомври 2011

Учени установиха директна връзка между броя приятели във Фейсбук и размера на някои области на мозъка. Това означава, че използването на социални мрежи може би променя мозъка ни.

Според авторите, става въпрос за четири региона, които участват в изграждането на паметта, емоционалността и социалните взаимоотношения. Все още обаче не може да се твърди със сигурност, че повечето приятели във социалните мрежи правят мозъка по-голям или пък че просто някои хора са предразположени да имат повече приятели

Най-вълнуващият въпрос е дали тези структури се променяват с времето и отговорът на този въпрос би помогнало да си отгворим дали Интернет ни променя, допълват още лекарите от University College London.

Те изследвали 125 студенти чрез магнитно-резонансна томография. Всички били активни потребители на Фейсбук. Участниците били сравнени с контрола група от 30 студенти.

Била установена силна връзка между броя на приятелите във Фейсбук и количеството сиво вещество в амигдалата, десния горен тилен сулкус, левия среден темпорален гирус и десния енториален кортекс.

Количеството сиво вещество в амигдалата било свързано и с броя приятели от реалния живот.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator