Начало
НачалоЗдравни новини
 
Плацебо ефект при лечението на депресия
Когато става въпрос за лечение на депресия, внушението може да се окаже с много по-изразен терапевтичен ефект спрямо самата медикаментозна терапия, сочи проучване.
 
Младите жени с ревматоиден артрит имат повишен риск от фрактури
Изследователи от клиниката Mayo докладва, че жените с ревматоиден артрит (РА) под 50-годишна възраст имат повишен риск от фрактури за разлика от мъжете с това заболяване.
 
Устройство идентифицира меланома
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри MelaFind - устройство, което помага за идентифициране на малигнения меланом.
 
Отслабването води до промени в нивата на хормона Т3
Лицата със затлъстяване, които се подлагат на контролирано отслабване, имат и значителни промени в нивата на хормона трийодотиронин (Т3). Въпреки това, ефектите върху централната тироидна хомеостаза са почти незначителни, сочи изследване.
 
Подаграта повишава риска от диабет и бъбречно заболяване
Две проучвания върху ветерани от войните бяха представени на годишната среща на Американската Колегия по Ревматология в Чикаго. Те сочат, че неконтролираните нива на пикочна киселина са свързани с почти 20% повишен риск от развитие на диабет и над 40% повишен риск от бъбречно заболяване.
 
Лененото масло помага при сухи очи
Високите дози ленено масло помагат за подобряване на симптомите на сухите очи, сочи малко проучване. Участниците докладвали значително подобрение на сухотата, паренето и умората след 3-месечен прием на ленено масло в дози 9000 мг/ден.
 
Ракът на ректума при млади лица е често агресивен
Честотата на ректален аденокарцином се е удвоил сред лицата под 40-годишна възраст, докладват американски лекари. Най-лошото е, че тези тумори често имат signet-cell хистология, предполагаща агресивно протичане.
 
Капки с много ниски дози атропин забавят прогресията на късогледството
Очните капки с 0.01% атропин забавят прогресията на миопията при деца почти еднакво ефективно като 1.0% капки, но с минимални странични ефекти, сочи статия, публикувана в Ophthalmology.
 
Moxifloxacin подобрява резултатите при хоспитализирани с пневмония пациенти
Флоурохинолоновият антибиотик moxifloxacin е свързан с по-ниска честота на неуспех спрямо монотерапията с бета-лактам при пациенти, хоспитализирани с придобита в обществото пневмония. Освен това флуорохинолонът е и по-евтин.
 
Много добри данни за нов препарат срещу множествена склероза
Фаза III проучване сочи, че препаратът BG-12 (диметил фумарат) на Biogen Idec намалява наполовина броя на пациентите с релапс на втората година спрямо плацебо.
 
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator