Начало
НачалоЗдравни новиниМного добри данни за нов препарат срещу множествена склероза
Много добри данни за нов препарат срещу множествена склероза 01 ноември 2011

Фаза III проучване сочи, че препаратът BG-12 (диметил фумарат) на Biogen Idec намалява наполовина броя на пациентите с релапс на втората година спрямо плацебо.

Резултатите от проучването Determination of the Efficacy and safety of oral Fumarate IN rElapsing-remitting MS (DEFINE) бяха представени на ECTRIMS/ACTRIMS в Амстердам.

Смята се, че BG-12 има двойно противовъзпалително и невропротективно действие, повлиявайки Nrf2 пътя. Фаза IIb установи, че препаратът намалява възпалителната активност при пациенти с релапс-ремитираща МС. Агентът се прилага орално.

В проучването били включени 1234 пациенти на възраст между 18 и 55 години с изпълнени критерии на McDonald за релапс-ремитираща МС и Expanded Disability Status Scale score между 0.0 и 5.0.

BG-12 два или три пъти дневно бил свързан със статистическо намаляване на процента пациенти с релапс на втората година спрямо плацебо. Освен това бил отчетен и спад на годишната честота на релапс и на риска от прогресия на инвалидизацията.

Образните тестове демонстрирали намаляване на средния брой на нови или уголемяващи се Т2 хиперинтензни лезии с 85% и 74% и намаляване на броя на усилени с гадолиний лезии с 90% и 73%.

Честотата на нежелани реакции била сходна между активните и плацебо групите.

Междувременно второ фаза III проучване с BG-12(CONFIRM) сочи, че препаратът значително намалява годишната честота на релапс спрямо плацебо и има благоприятен профил на ефективност при сравнение с референтна терапия с glatiramer acetate (Copaxone, Teva Pharmaceuticals).

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator