Начало
НачалоЗдравни новиниMoxifloxacin подобрява резултатите при хоспитализирани с пневмония пациенти
Moxifloxacin подобрява резултатите при хоспитализирани с пневмония пациенти 01 ноември 2011

Флоурохинолоновият антибиотик moxifloxacin е свързан с по-ниска честота на неуспех спрямо монотерапията с бета-лактам при пациенти, хоспитализирани с придобита в обществото пневмония. Освен това флуорохинолонът е и по-евтин.

Европейски лекари докладват в European Respiratory Journal.

Изследователи от университета Берн докладват честота на неуспех от около 15% при пациентите, хоспитализирани с придобита в обществото пневмония. Неуспехът от своя страна води до по-дълъг болничен престой и здравни разходи.

Анализ на 1236 пациенти в 22 германски болници установил, че терапевтичният неуспех е значително по-рядък при терапия с интравенозен moxifloxacin спрямо друга антибиотична терапия - 10.9% срещу 20.6%.

Терапевтичният неуспех бил свързан със значително покачване на разходите от 1284 на 2206 евро.

Авторите все пак предупреждават, че е изключително важно да се ограничи употребата на флуорохинолони за нетежки случаи. Това предупреждение е в контекста на глобално повишаващата се честота антимикробна резистентност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator