Начало
НачалоЗдравни новиниОтслабването води до промени в нивата на хормона Т3
Отслабването води до промени в нивата на хормона Т3 03 ноември 2011

Лицата със затлъстяване, които се подлагат на контролирано отслабване, имат и значителни промени в нивата на хормона трийодотиронин (Т3). Въпреки това, ефектите върху централната тироидна хомеостаза са почти незначителни, сочи изследване.

Тироидният хормон играе важна роля в регулацията на субстратния метаболизъм в тялото и разхода на енергия по време на покой. При лицата със затлъстяване и заседнал начин на живот, енергоразходът по време на покой допринася за до 85% от общия разход на енергия.

В настоящото проучване, включващо 47 лица със затлъстяване и 32 контроли с нормален индекс на телесна маса, било установено, че отслабването при лицата със затлъстяване е свързано със значителен спад на нивата на Т3, като се наблюдавала права зависимост.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator