Начало
НачалоЗдравни новини
 
Световен ден за борба с HIV/СПИН
Днес е Световният ден за борба с чумата на 20 и 21 век - HIV/СПИН. Според UNAIDS над 30 млн души в световен мащаб са инфектирани с вируса, от които 2.5 млн - деца. 2.5 млн са и новоинфектираните през 2007 г.
 
Контрол и лечение на инфекциите, причинени от Acinetobacter baumannii
В Lancet Infectious Diseases са публикувани настоящите стратегии за контрол и лечение на инфекциите, причинени от Acinetobacter baumannii - резистентен на антимикробни средства патоген, срещащ се при много критично болни хоспитализирани пациенти.
 
Жените с диабет са по-застрашени от инфаркт от мъжете диабетици.
Жените на възраст под 65 години имат по-лош сърдечносъдов профил в сравнение с мъжете диабетици на същата възраст. Жените на средна възраст с диабет имат по-висока смъртност след миокарден инфаркт, сочи анализ.
 
Ракът на гърдата може спонтанно да регресира
Мамографско проучване, проведено в Норвегия сочи, че около 1/5 от скринингово идентифицираните случаи на рак на гърдата могат спонтанно да регресират. Проблемът е, че няма специфичен начин да се узнае при кои пациенти ще стане така.
 
Появява се нов хипервирулентен щам на Clostridium difficile
Нов хипервирулентен щам на Clostridium difficile се е появил в Холандия, се посочва в доклад, публикуван в Clinical Infectious Diseases. Новият щам 078 не е свързан само с вътреболничните инфекции, но и с тези, придобити в обществото при индивиди без предиспозиращи фактори.
 
Telcagepant - безопасен и ефективен при мигрена
Резултатите от рандомизирано проучване, сочат че telcagepant, известен още като MK-0974, е ефективен при лечението на мигрена с ефикасност, сходна на тази на zolmitriptan 5 mg (Zolmig, AstraZeneca), но с по-малко странични ефекти.
 
IGF-1 няма ефект при амиотрофична латерална склероза
Резултатите от ново проучване сочат, че терапията с инсулиноподобен растежен фактор тип 1 (IGF-1) не води до забавяне на прогресията на заболяването при пациенти с амиотрофична латерална склероза.
 
Експерти от FDA препоръчват одобряването на нов медикамент за подагра
Uloric може да се окаже първият нов медикамент за подагра, който ще бъде одобрен, в рамките на последните 40 години. Комисия към Американската администрация по лекарствата и храните (FDA) препоръчва окончателното одобряване на медикамента.
 
Препоръки за употребата на methotrexate при ревматологични заболявания
Международна група от ревматолози издаде 10 evidence-based препоръки за употребата на methotrexate (MTX) при ревматоиден артрит и други ревматични състояния в клиничната практика.
 
Протеини в урината могат да бъдат използвани като маркери за неуспех на бъбречната трансплантация.
Неинвазивен тест, който анализира протеини в урината, може да идентифицира пациентите, чиито бъбреци не функционират добре, сочат резултатите на проучване, публикувано в Journal of the American Society of Nephrology.
 
212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | « първа   ‹ предишна     
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator