Начало
НачалоЗдравни новиниПротеини в урината могат да бъдат използвани като маркери за неуспех на бъбречната трансплантация.
Протеини в урината могат да бъдат използвани като маркери за неуспех на бъбречната трансплантация. 26 ноември 2008

Неинвазивен тест, който анализира протеини в урината, може да идентифицира пациентите, чиито бъбреци не функционират добре, сочат резултатите на проучване, публикувано в Journal of the American Society of Nephrology.

Въпреки оптималната имуносупресия, над 50% от трансплантираните бъбреци спират да работят поради хронична алографтна дисфункция. Неинвазивните мероприятия за диагноза на тази дисфункция могат да позволят прилагането на ранни интервенции и подобряването на полуживота на присадения бъбрек.

Авторите на проучването използвали масова спектометрия с цел анализиране на урината на 32 пациенти с хронична алографтна дисфункция. 14 имали интерстициална фиброза и тубуларна атрофия, 18 - хронично антитяло-медиирано отхвърляне. Контролните участници включвали 8 стабилни трансплантирани пациенти и 10 здрави индивида.

Използвайки 14-те протеинни йона, които най-много се различавали между двете групи, лекарите успели да класифицират 100% от пациентите с интерстициална фиброза и тубулна атрофия и 100% от пациентите с хронично активно антитяло-медиирано отхвърляне.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator