Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболявания
 
Зелени отвари помагат при болест на  Паркинсон Една билкова рецепта, която се надяваме да ви бъде от полза за лечение на Паркинсон. Може да бъде прилага и успоредно с медикаментозното лечение.
 
Фибрите и магнезият намаляват риска от захарен диабет Приемът на фибри от зърнени храни и магнезий намалява риска от диабет. Затова консумацията на пълнозърнести продукти е важна за предпазване от заболяването.
 
Лечението на язвената болест се крие в диетата Основната част от лечението и това, с което се започва терапия е регулиране на храненето и преминава на щадящи храни. Ако тези мерси не са достатъчни се започва лечение с медикаменти.
 
Хроничен панкреатит – какво да се прави при кризи Хроничният панкреатит протича с редуване на обостряния и ремисии. След консумиране на мазна храна, пържено или консерви, се появяват болки под лъжичката, прилошаване.
 
Спанакът и яйцата подобряват зрението Веществата лутеин и зеаксантин помагат да се намали риска от влошаване на зрението. Двете вещества от групата на каротеноидите се съдържат и в доста плодове и зеленчуци с жълт цвят.
 
Диета при атеросклероза Добре подготвената диета може да помогне за снижаване нивото на лошия (LDL) холестерол, да повиши нивото на добрия (HDL) холестерол и като цяло да защити сърцето.
 
Диета при хиперхолестеролемия Хиперхолестеролемията е състояние , което се диагностицира по лабораторни данни и ознавача завишено ниво на холестерол в кръвта. Следвайки няколко прости съвета, но може да се редуцира и възстановят нормалните нива.
 
Колит се лекува и с текила Плодовете на синьо агаве, от което се прави текила, са полезни при заболявания на дебелото черво, съобщиха мексикански учени.
 
Яжте соеви семена при хипертония Пациентите с гранични стойности на кръвното налягане са изложени на риск от развитие на артериална хипертония в бъдеще. Учени доказаха, че приемът на соеви семена спомага за по – добър контрол на кръвното налягане.
 
Солта е основна причина за хипертонията Голямата консумация на сол е една от основните причини за поява на повишеното кръвно налягане . Специалистите препоръчват употребата на сол да се сведе до 1 чаена лъжичка дневно.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator