Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболяванияЯжте соеви семена при хипертония
Яжте соеви семена при хипертония

Известно е, че хората с предхипертензия също са изложени на по-висок риск от сърдечносъдови заболявания. Учени доказаха, че приемът на соеви семена спомага за по – добър контрол на кръвното налягане. Те препоръчват редовен прием на соя под различна форма за нормализиране на стойностите на артериалното налягане.

Половин купичка соеви семена на ден може да се окаже толкова ефикасно средство за понижаване на високото кръвно налягане, колкото са и специалните медикаменти, предаде Ройтерс, цитирайки резултатите от изследване на жени след менопауза.
При жените, при които се наблюдава леко повишение на кръвното налягане - състояние, известно като предхипертензия, всекидневната употреба на печени соеви семена без сол в продължение на осем седмици също дава добър резултат.

Авторите на изследването препоръчват соевите зърна, защото не са преработени и хората могат по-лесно да ги носят със себе си, за разлика от соевото мляко и тофуто, които изискват съответни условия на съхранение и не са практични за ядене на всякакви места.

За жените в началния период на менопаузата и особено след реалното настъпване на менопаузата, диетичната храна може да е от полза. Досегашните изследвания не са дали категоричен отговор дали да се пият лекарства за понижаване на кръвното налягане", обяснява ръководителят на изследователския екип. Той горещо препоръчва да се използва соята, и то непреработените зърна, като средство за превенция срещу високите стойности на кръвното налягане.

www.doctorbg.com
 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator