Начало
НачалоЗдравни новини
 
Позитивни резултати за комбинирано хапче срещу ХОББ
ГлаксоСмитКлайн обяви, че експериментален комбиниран препарат, съдържащ умеклидин бромид (дългодействащ мускаринов антагонист) и вилантерол (дългодействащ бета2-агонист), дава положителни резултати в 4 къснофазови проучвания при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).
 
Хормон на бременността лекува сърдечносъдови заболявания
Релаксинът, който се отделя по време на бременността и е отговорен за релаксацията на таза, може би е ефективен при лечението на инсулт и периферна артериална болест, сочат няколко проучвания, представени наскоро.
 
Алергиите и мигрената са свързани?
Две нови проучвания показват връзка между мигренозното главоболие и ринита. Според изследванията, не само че ринитът е чест сред лицата с мигрена, но и лицата с мигрена и алергичен и неалергичен ринит имат по-чести и силни главболия.
 
Tocilizumab превъзхожда adalimumab като монотерапия
Монотерапията с антагониста на интерлевкин-6 (IL-6) tocilizumab (Ro-Actemra, Roche) е по-ефективна от монотерапията с блокера на тумор-некротизиращ фактор алфа adalimumab (Humira, Abbott) при ревматоиден артрит, сочи фаза 4 проучването ADACTA, представено на EULAR 2012.
 
Анти-TNF агентите са свързани с повишен риск от реактивация на херпес
Пациентите с възпалителни ревматични заболявания, лекувани с блокери на тумор-некротизиращ фактор алфа, имат до 75% повишен риск от херпес-зостерна инфекция спрямо лекуваните с традиционните болест-модифициращи антиревматични средства (DMARD), сочи доклад, представен на EULAR 2012
 
Ранната менопауза е свързана с по-лек ревматоиден артрит Въпреки, че ранната менопауза повишава риска от ревматоиден артрит, ново проучване сочи, че обикновено при тези хора заболяването има по-лек ход, докладват изследователи на EULAR 2012.
 
Certolizumab е ефективен при псориатичен артрит
Certolizumab pegol (Cimzia, UCB Pharma) е тумор-некрозис фактор инхибитор, одобрен за лечението на болест на Крон и ревматоиден артрит. Резултатите на фаза 3 проучване сочат, че препаратът намалява кожните и ставните симптоми при пациенти с псориатичен артрит.
 
Нова таблетка срещу ревматоиден артрит дава добри резултати
Baricitinib - експериментален препарат срещу ревматоиден артрит, който се приема веднъж дневно, е значително по-ефективен спрямо плацебо във фаза 2b проучване, представено на EULAR 2012.
 
Лекият до умерен прием на алкохол по време на бременността няма последствия за плода
Лекият до умерен прием на алкохол по време на ранните етапи на бременността няма нежелани невропсихологични ефекти върху детето, дори и на петата година след раждането, сочи ново проучване.
 
Никотиновите лепенки са безопасни след инфаркт
Никотин-заместителната терапия е безопасна при лица, дехоспитализирани след прекаран инфаркт на миокарда или нестабилна ангина пекторис. Това е добра новина за опитващите се да се откажат от цигарите, за които е установено, че след прекаран инфаркт значително покачват риска от повторен инцидент.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator