Начало
НачалоЗдравни новиниЛекият до умерен прием на алкохол по време на бременността няма последствия за плода
Лекият до умерен прием на алкохол по време на бременността няма последствия за плода 19 юни 2012

Лекият до умерен прием на алкохол по време на ранните етапи на бременността няма нежелани невропсихологични ефекти върху детето, дори и на петата година след раждането, сочи ново проучване.

То сочи, че децата, родени от майки, консумирали между 1 и 8 единици алкохол на седмица, имат еднакъв коефициент на интелигентност, способност за съсредоточване и екзекутивна функция спрямо децата, родени от майки-въздържателки.

Датски лекари проследили 100 000 жени и техните деца, участвали в Danish National Birth Cohort. Била събрана информация относно приема на алкохол по време на ранната бременност. Анализът не установил статистически значим ефект от лекия до умерен прием на алкохол, дефиниран като 1 до 8 единици алкохол седмично, както и от епизодичното напиване, дефинирано като еднократен прием на 5 или повече питиета.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator