Начало
НачалоЗдравни новиниАлергиите и мигрената са свързани?
Алергиите и мигрената са свързани? 27 юни 2012

Две нови проучвания показват връзка между мигренозното главоболие и ринита. Според изследванията, не само че ринитът е чест сред лицата с мигрена, но и лицата с мигрена и алергичен и неалергичен ринит имат по-чести и силни главболия.

Предишни изследвания сочат, че имунотерапията срещу алергия е свързана с намалена честота и интензитет на мигренозното главоболие при млади пациенти с алергичен ринит. Този факт и настоящото откритие сочат, че хората с ринит и мигрена представляват специфичен контингент.

Тригеминалният нерв, който предава болковите импулси от периферията към централната нервна система може би се повлиява от мастоцитите - клетките, които играят ключова роля при алергичното възпаление. Тригеминалните окончания инервират носа и параназалните синуси. Изследователите смятат, че хиперсенсибилизираната тригеминална система в носа може да бъде активирана от алергични и неалергични ринитни стимули.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator