Начало
НачалоЗдравни новиниПозитивни резултати за комбинирано хапче срещу ХОББ
Позитивни резултати за комбинирано хапче срещу ХОББ 29 юни 2012

ГлаксоСмитКлайн обяви, че експериментален комбиниран препарат, съдържащ умеклидин бромид (дългодействащ мускаринов антагонист) и вилантерол (дългодействащ бета2-агонист), дава положителни резултати в 4 къснофазови проучвания при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Според новите данни, комбинираният препарат води до значително подобрение спрямо монотерапията с който и да е компонентите и спрямо плацебо. При две от проучвания новата комбинация била сравнена със Spiriva (tiotropium) на Pfizer, като първата била свързана със статистическо значимо превъзходство.

Най-честите нежелани инциденти във всички четири проучвания и във всички рамене, включително и в плацебо групата, били главоболието, честите настинки и инфекции на горните дихателни пътища и болката в гърба.

Глаксо работи усилено в разработването на медикаменти от ново поколение, които да наследят Advair (fluticasone/salmeterol), който е донесъл на компанията над 8 млрд долара. Глаксо не са сами в надпреварата. Новартис също се надява на успех с комбинирания препарат QVA149, който според анализатори има потенциал да донесе печалби от над 5 млрд. долара годишно.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator