Начало
НачалоЗдравни новиниНикотиновите лепенки са безопасни след инфаркт
Никотиновите лепенки са безопасни след инфаркт 18 юни 2012

Никотин-заместителната терапия е безопасна при лица, дехоспитализирани след прекаран инфаркт на миокарда или нестабилна ангина пекторис. Това е добра новина за опитващите се да се откажат от цигарите, за които е установено, че след прекаран инфаркт значително покачват риска от повторен инцидент.

Американски лекари събрали медицинска информация относно 663 пушачи, изписани от болницата след прекаран остър коронарен синдром. Никотинов продукт, в повечето случаи под формата на трансдермална система, бил предписан на 184 пациенти.

В рамките на една година повторен инцидент или смърт се наблюдавали при 29% в никотиновата група срещу 31% сред пациентите, неприемали никотин. Авторите обобщават, че никотин-заместителната терапия е безопасна.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator