Начало
НачалоЗдравни новиниРанната менопауза е свързана с по-лек ревматоиден артрит
Ранната менопауза е свързана с по-лек ревматоиден артрит 22 юни 2012

Въпреки, че ранната менопауза повишава риска от ревматоиден артрит, ново проучване сочи, че обикновено при тези хора заболяването има по-лек ход, докладват изследователи на EULAR 2012.

Проучването включвало 134 случая на РА. Средната възраст на диагнозата била 63.4. 25 жени докладвали ранна менопауза - преди 45-годишна възраст. Било установено, че тази група имали понижен риск от тежък РА, с данни за ерозии, тези пациенти по-рядко били лекувани с биологични агенти, по-често имали ревматоиден-фактор отрицателно заболяване.

Средните HAQ оценки били значително по-добри сред жените с ранна менопауза - както по време на диагнозата, така и 10 години по-късно. Тежестта на заболяването не бил свързана с история за употреба на орални контрацептиви.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator