Начало
НачалоЗдравни новини
 
Лупусът покачва сърдечносъдовия риск
Жените със системен лупус еритематодес (СЛЕ) имат над два пъти повишен риск от сърдечносъдово заболяване, се посочва в статия, публикувана в Arthritis Care and Research.
 
Бластоцитният трансфер не повлиява половия баланс
Асистираните репродукционни подходи, използващи бластоцитна култура за ембрионална селекция не водят до нарушение на половото съотношение в полза на мъжкия пол, докладват австралийски лекари в октомврийския брой на Fertility and Sterility.
 
Нестероидните противовъзпалителни средства понижават смъртността при колоректален карцином
Жените, приемащи редовно нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) имат по-добра преживяемост след диагностициране на колоректален карцином (КРК), сочи проучване.
 
Частичната цистектомия е безопасна при някои пациенти с уротелен карцином на пикочния мехур
Парциалната цистектомия е безопасна и не намалява раковия контрол при подходящо избрани пациент с уротелен карцином на пикочния мехур, сочи статия, публикувана в Urology.
 
Идентифицираха зрителен вариант на болестта на Алцхаймер
Необяснимата загуба на зрение, особено в комбинация с трудно четене и писане, може да бъде признак на необичаен тип деменция, наречен още визуален вариант на болестта на Алцхаймер.
 
Стволови клетки от мастна тъкан биха могли да се използват за лечение на нервни уреждания
Резултатите на проучвания с плъхове сочат, че адипозни стволови клетки (АСК) могат да спомогнат възстановяването на периферните нерви след увреждания.
 
FDA одобри ofatumumab за лечение на рефрактерна хронична лимфоцитна левкемия
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри ofatumumab (Arzerra, GlaxoSmithKline) за лечение на пациенти с хронична лимфоцитна левкемия, неподдаваща се на терапия с fludarabine alemtuzumab.
 
Отслабването подобрява синдрома на карпалния тунел при пациенти със затлъстяване
Затлъстяването е свързано с повишена честота на синдром на карпалния тунел, а нови изследвания сочат, че масивната загуба на тегло може да подобри симптомите при засегнатите пациенти.
 
Хомеопатията не може да се сравнява с itraconazole при лечението на кандидоза
Itraconazole е значително по-ефективен от хомеопатичните средства за лечението на рекурентна вулвовагинална кандидоза, докладват австрийски лекари в BJOG.
 
Мутации в BRCA1 са свързани с намаляване на ооцитния резерв и безплодие
Мутации в гена BRCA1 може би са свързани с ранно намаляване на ооцитния (яйцеклетъчния) резерв, като по този начин се обяснява връзката между раковите заболявания на гърдата и матката от една страна и безплодието от друга.
 
143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator