Начало
НачалоЗдравни новиниХомеопатията не може да се сравнява с itraconazole при лечението на кандидоза
Хомеопатията не може да се сравнява с itraconazole при лечението на кандидоза 26 октомври 2009

Itraconazole е значително по-ефективен от хомеопатичните средства за лечението на рекурентна вулвовагинална кандидоза, докладват австрийски лекари в BJOG.

Д-р Вит и колеги от University of Vienna Medical School отбелязват, че антимикотиците са ефективни срещу спорадична и рекурентна вулвовагинална кандидоза, но често се използват и хомеопатични средства за лечение на това състояние.

Лекарите изследвали 150 жени с остър епизод на вулвовагинална кандидоза. Всички имали поне 4 епизода на годна в анамнезата. Пациентите били рандомизирани на 200 мг itraconazole два пъти дневно с или без лактобацили или хомеопатична терапия. Лактобацилите са важна съставка на вагиналната флора и се смята, че инхибират нейното колонизиране с патогени.

Итраконазоловото лечение на острата инфекция било последвано от поддържащо лечение (веднъж месечно) в продължение на 6 месеца: 200 мг два пъти дневно на втория ден от менструалния цикъл. Хомеопатията била продължена за период от 12 месеца.

В старта на поддържащия период (след средно 45 дни) негативни Candida култури се наблюдавали при 89.8% от жените в комбинираната група и 85.1% от жените в моно-itraconazole групата. На 12-я месец съответните проценти били 76% и 78% и само 39% в хомеопатичната група.

Жените от хомеопатичната група докладвали значително по-висока степен на дискомфорт и ниско задоволство от терапията в сравнение с itraconazole групата.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator