Начало
НачалоЗдравни новиниЧастичната цистектомия е безопасна при някои пациенти с уротелен карцином на пикочния мехур
Частичната цистектомия е безопасна при някои пациенти с уротелен карцином на пикочния мехур 28 октомври 2009

Парциалната цистектомия е безопасна и не намалява раковия контрол при подходящо избрани пациент с уротелен карцином на пикочния мехур, сочи статия, публикувана в Urology.

Частичната цистектомия предлага значителни ползи в сравнение с радикалната цистектомия, но е подходяща само при пациенти с нормална функция и адекватен капацитет на пикочния мехур и солитарни тумори с местоположение, където може да се постигне безтуморна граница от 1 до 2 см.

Авторите сравнили общатата и причинно-специфичната преживяемост на 1573 пациенти, третирани с частична цистектомия, 5670 - лекувани с радикална цистектомия по повод уротелен карцином на пикочния мехур.

При пациентите, подложени на парциална цистектомия, били премахнати значително по-малко лимфни възли, като проследителният период при тези пациенти бил по-кратък - 64 срещу 77 месеца.

5-годишната обща и причинно-специфична преживяемост били по-високи при лекуваните с частична цистектомия (57.2% и 76.4% срещу 50.2% и 65.8% съотв.).

Общата и причинно-специфична преживяемост останали значително по-високи при групата, подложена на частична цистектомия, дори и след отчитане на възраст, пол, pT стадий, pN стадий, grade на тумора.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator