Начало
НачалоЗдравни новиниБластоцитният трансфер не повлиява половия баланс
Бластоцитният трансфер не повлиява половия баланс 29 октомври 2009

Асистираните репродукционни подходи, използващи бластоцитна култура за ембрионална селекция не водят до нарушение на половото съотношение в полза на мъжкия пол, докладват австралийски лекари в октомврийския брой на Fertility and Sterility.

Тяхното проучване е повод изказаните предположения, че мъжките ембриони се развиват по-бързо в култура отколкото женските и този феномен би предопределил пола на плода.

Проучването установило обаче, че бластоцитният трансфер не води до повишена честота на мъжкия пол, мъжките ембриони имали същата скорост на растеж като женските.

Резултатите се базират на данни от 435 живи раждания, следствие на трансфер на единични свежи ембриони и 2043 раждания от двоен ембрионален трансфер.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator