Начало
НачалоЗдравни новиниОтслабването подобрява синдрома на карпалния тунел при пациенти със затлъстяване
Отслабването подобрява синдрома на карпалния тунел при пациенти със затлъстяване 27 октомври 2009

Затлъстяването е свързано с повишена честота на синдром на карпалния тунел, а нови изследвания сочат, че масивната загуба на тегло може да подобри симптомите при засегнатите пациенти.

В настоящото проучване над 1/2 от пациентите със синдром на карпалния тунел били със затлъстяване. Най-голяма изненада била, когато при 80% от пациентите симптомите изчезнали напълно само след отслабване.

В анализа били включени 24 пациенти със синдром на карпалния тунел и 4 - със симптоми, свързани с карпалния тунел. 13 претърпели хирургична интервенция, а 15 били лекувани консервативно.

След масивно отслабване нито един от хирургично третираните пациенти не претърпял повторен рецидив, а при 80% от консервативно лекуваните пациенти се наблюдавало изчезване на симптомите. Последващ анализ установил, че намаляването на симптомите може би е свързано с подобрението на хипертонията и диабета, но тази връзка не достигнала статистически значима стойност.

Методът за постигане на отслабването нямал влияние върху резултатите.



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator