Начало
НачалоБодибилдинг и фитнес
 
Контролът на телесната маса и физическата активност могат да предотвратят 20% от случаите на рак на дебелото черво
Около 20% от случаите на рак на колона в европейските държави биха могли да бъдат предотвратени чрез редовни физически упражнения и контрол на телесната маса, докладват лекари в European Journal of Cancer.
 
Физическите упражнения, дори без промяна в хранителния режим, понижават риска от диабет тип 2 при момчета със затлъстяване
Редовните аеробни и резистивни упражнения, без промяна в начина на хранене, водят до значително подобрение на общата телесна мастна тъкан, висцералната адипозна тъкан и инсулиновата чувствителност в рамките само на 3 месеца, сочат резултатите на малко рандомизирано проучване, представено наскоро.
 
Физическото натоварване неутрализира ефектите на стреса
Кратките серии интензивно физическо натоварване могат да спомогнат да се справим с разрушителните ефекти на стреса върху клетъчното стареене, сочи проучване.
 
Пийте мляко след фитнес
Пиенето на мляко след резистивни фитнес упражнения е свързано с натрупване на повече мускулна маса и загуба на повече мазнини в сравнение с консумацията на захар-базирани енергийни напитки, сочи проведено сред жени проучване.
 
Връзка между приема на калций и метаболизма при момчета
Момчетата, приемащи големи количества калций с хранителния си режим, имат по-голям базов разход на енергия спрямо консумиращите по-малко калций.
 
Растежният хормон подобрява скоростта, но не и силата на атлета
Употребата на инжекционен растежен хормон от атлети може да доведе до повишение на скоростта на бягане, но няма ефект върху издържливостта и мускулната сила.
 
Дългосрочната употреба на анаболни стероиди е свързана с левокамерна дисфункция
Лицата, приемащи анаболни андрогенни стероиди в дългосрочен план, имат повишен риск от развитие на сърдечна дисфункция и сърдечна недостатъчност, сочи ново проучване.
 
Умерената до интензивна физическа активност може да компенсира ефекта на гените за затлъстяване при тийнейджъри
Установено е, че генът FTO има влияние върху мастната маса и развитието на затлъстяване. Варианти на този ген са свързани със затлъстяване при тийнейджъри, но ефектът му може да бъде компенсиран с поне час умерена до интензивна физическа активност всеки ден.
 
Умерена или интензивна физическа активност?
Отговорът е: почти няма значение! Ново проучване сочи, че интензивното физическо натоварване е свързано със съвсем леко понижаване на риска от сърдечносъдово заболяване в сравнение с умереното натоварване. Според авторите, намаляването на този риск е свързан главно с общия обем физическо натоварване, а интензифицирането няма значителен ефект.
 
Физическото натоварване: поглед отвътре
Физическото натоварване представлява най-високото ниво на стрес, на което организмът може да бъде подложен. За нагледен пример можем да приложим следното сравнение: човек с много висока температура, близка до леталната за организма, има 100% над нормата ускорен метаболизъм, а по време на маратон метаболизмът се ускорява 2000% над нормалните стойности.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator