Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиПийте мляко след фитнес
Пийте мляко след фитнес

Пиенето на мляко след резистивни фитнес упражнения е свързано с натрупване на повече мускулна маса и загуба на повече мазнини в сравнение с консумацията на захар-базирани енергийни напитки, сочи проведено сред жени проучване.

Лекари от McMaster University установили, че жените, консумиращи по 2 чаши мляко след резистивна тренировка (вдигане на тежести) имат значително по-добри резултати.

Авторите напомнят за предишно проучване, според което подобни резултати се наблюдават и при мъжкия пол.

Резистивните тренировки обикновено не са типичен избор на спортуващите жени, но за сметка на това са свързани със здравни ползи като усилване на силата, костната издържливост и подобряване на метаболитните параметри.

В рамките на 3-месечен период екипът наблюдавал млади жени, непровеждали досега резистивни тренировки. След всяка тренировка част от жените консумирали 500 мл обезмаслено мляко, докато останалата част - сходно изглеждаща, но базирана на захар енергийна напитка.

Жените, консумиращи мляко, наддали сравнително малко тегло - и то главно заради баланса натрупване на чиста маса / загуба на мазнини. Най-голямо увеличаване на силата било установено относно мускулите на горната част на тялото.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator