Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиФизическото натоварване неутрализира ефектите на стреса
Физическото натоварване неутрализира ефектите на стреса

Кратките серии интензивно физическо натоварване могат да спомогнат да се справим с разрушителните ефекти на стреса върху клетъчното стареене, сочи проучване.

Лекари от University of California установили, че кратките, но интензивни физически натоварвания намаляват един от ключовите признаци на клетъчното стареене - теломерното скъсяване.

В проучването 63 здрави жени били разделени в две групи - активна и неактивна, на базата на физическата си активност в рамките на 3-дневен период. Голяма част от участниците били подложени на значителни количества хроничен стрес.

Било установено, жените със стрес, провеждали интензивни физически упражнения поне 40 мин в рамките на 3-дневния период, имат по-дълги теломери спрямо неактивните стресирани жени.

Авторите обобщават че 13 мин. на ден е критичната продължителност на физическа активност, свързана с наличието на по-дълги теломери. 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator