Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиРастежният хормон подобрява скоростта, но не и силата на атлета
Растежният хормон подобрява скоростта, но не и силата на атлета

Употребата на инжекционен растежен хормон от атлети може да доведе до повишение на скоростта на бягане, но няма ефект върху издържливостта и мускулната сила.

Това сочат резултатите на първо по рода си проучване, публикувано в Annals of Internal Medicine. Този хормон е в списъка на забранените вещества от Световната антидопингова агенция. Проведени са редица проучвания, целящи да установят дали хормонът води до състезателни ползи за атлета.

Резултатите сочат, че растежният хормон може да доведе до промяна в телесната структура - повишаване на мускулната маса и понижаване на мастната, но не подобрява атлетичните способности.

Настоящото проучване обаче сочи известни ползи (относно състезателните резултати). Авторите установили, че употребата на растежен хормон е свързана с подобрение на спринтовия капацитет с 0.4 с/10 секунди при 100-метрово бягане.

Комбинирането на растежен хормон с тестостерон било свързано с 0.8 с подобрение.

Най-честите нежелани реакции от употребата на растежен хормон били подуване - докладвано от 2/3, и ставна болка при 47%. 28% докладвали чувство на парене и мравучкане по кожата.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator