Начало
НачалоНашето здравеСинтетичният канабис е свързан с още по-голям риск от психоза
Синтетичният канабис е свързан с още по-голям риск от психоза 13 декември 2011

Синтетичният канабис, известен още като Spice, е свързан с повишен риск от психоза, дори и у потребители без предишна история за психиатрично нарушение.

Литературен обзор, както и данни от Интернет сайтове и блогове, сочат, че синтетичният канабис е свързан с още по-висок риск от психоза спрямо този при естествения. Това се обяснява с факта, че при синтетичния вариант липсват предпазващите антипсихотични вещества, съдържащи се в обикновения канабис.

Синтетичните канабиси съдържат канабиноидните агонисти CP-47497 и JWH-018, които имат значително по-голям афинитет за CB1 и СВ2 канабионоидните рецептори спрямо тетрахидроканабинола (THC), който се среща в естествения канабис. Колкото е по-голям афинитетът, толкова по-силни са ефектите на веществото. Освен това естественият канабис съдържа канабидиол, който има антипсихотични свойства.

Авторите на проучването, представено на скоро, съветват да се има предвид употребата на синтетичен канабис, ако психозата е необяснима, а уринните тестове са негативни.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator