Начало
НачалоНашето здравеОрехите - най-полезни за сърцето
Орехите - най-полезни за сърцето 06 януари 2012

Орехите са може би най-полезните за сърцето ядки, докладват лекари от University of Scranton (САЩ). Те сравнили нивата на антиоксиданти (по-конкретно полифеноли) в 9 вида печени и сурови ядки и два вида фъстъчено масло. Орехите излезли на първо място.

Печени или сурови, орехите били с най-големи количества полифеноли спрямо останалите ядки

Сред суровите ядки орехите били плътно следвани по съдържание на полифеноли от бразилския орех, шам-фъстъка, американския орех, фъстъка, бадема, макадамията, кашу, лешниците.

Сред печените ядки,орехите били отново първи, следвани пак от бразилския орех, но на трето място бил лешникът. След това били фъстъците, американския орех, кашуто, макадамията, бадема и шам-фъстъка.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator