Начало
НачалоНашето здравеНамаляването на умствените способности може да започне още на 45
Намаляването на умствените способности може да започне още на 45 05 януари 2012

Когнитивният упадък може да започне още на 45-49-годишна възраст, а не след 60-та година, както се смяташе досега, сочи анализ на Whitehall II study.

Авторите проследили лица на възраст между 45 и 70 години за период от 10 години. Участниците от всички възрастови групи, включително 45-49 години, имали по-лоши резултати на тестовете за умствени способности, с изключение на речниковите способности, за които се знае, че не се повлияват от възрастта.

Това откритие има важно значение, защото отразява необходимостта за промоция на здравословен начин на живот, особено в контекста на сърдечносъдовите рискови фактори, защото се появяват все повече данни, които свързват здравото сърце със здрав мозък.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator