Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съвети
 
Дясната камера е Ахилесовата пета на атлета
Интензивното физическо натоварване води до преходна дисфункция на дясната сърдечна камера. Въпреки че в краткосрочен план възстановяването е пълно, може да се окаже, че тази сърдечна част е слабото място на атлетите, занимаващи се със спорт, изискващ голяма издържливост.
 
Физическата активност, а не отслабването, намалява смъртността?
Данни от дългосрочно проучване сочат, че поддържането и подобряването на физическата форма е свързано с по-нисък риск от смърт, включително сърдечносъдова смърт, докато промените в телесната маса нямат подобен ефект.
 
Контролът на телесната маса и физическата активност могат да предотвратят 20% от случаите на рак на дебелото черво
Около 20% от случаите на рак на колона в европейските държави биха могли да бъдат предотвратени чрез редовни физически упражнения и контрол на телесната маса, докладват лекари в European Journal of Cancer.
 
Физическите упражнения, дори без промяна в хранителния режим, понижават риска от диабет тип 2 при момчета със затлъстяване
Редовните аеробни и резистивни упражнения, без промяна в начина на хранене, водят до значително подобрение на общата телесна мастна тъкан, висцералната адипозна тъкан и инсулиновата чувствителност в рамките само на 3 месеца, сочат резултатите на малко рандомизирано проучване, представено наскоро.
 
Физическото натоварване неутрализира ефектите на стреса
Кратките серии интензивно физическо натоварване могат да спомогнат да се справим с разрушителните ефекти на стреса върху клетъчното стареене, сочи проучване.
 
Пийте мляко след фитнес
Пиенето на мляко след резистивни фитнес упражнения е свързано с натрупване на повече мускулна маса и загуба на повече мазнини в сравнение с консумацията на захар-базирани енергийни напитки, сочи проведено сред жени проучване.
 
Връзка между приема на калций и метаболизма при момчета
Момчетата, приемащи големи количества калций с хранителния си режим, имат по-голям базов разход на енергия спрямо консумиращите по-малко калций.
 
Растежният хормон подобрява скоростта, но не и силата на атлета
Употребата на инжекционен растежен хормон от атлети може да доведе до повишение на скоростта на бягане, но няма ефект върху издържливостта и мускулната сила.
 
Травми при спортуване
Физическото натоварване е едно от най-важните неща, които съвременният човек може да направи за здравето си – и за физическото, и за душевното. За съжаление, колкото повече увеличаваме времето, отделено за спорт и движение, толкова по-голяма става вероятността да претърпим някаква физическа травма.
 
Бягането - някои неща, на които не обръщаме внимание
Бягането е една от най-разпространените и ефективни форми на аеробна активност. Главните предимства са, че не изисква средства и може да се практикува почти навсякъде и по всяко време на годината. Освен това бягането хаби много, много калории, предпазва от остеопороза, укрепва мускулите и подобрява ефективността на белия дроб и сърцето.
 
1 | 2 | 3 | 4 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator