Начало
НачалоЗдравословно хранене
 
Кои портокали са най-полезни
Тези слънчеви плодове заемат все по-голямо място в здравословното хранене, в козметиката, във фитотерапията. Това се отнася и за натуралните сокове и за други продукти от тях. Независимо че се създават нови сортове от този полезен плод, то в наши дни експерти групират портокалите главно в три вида.
 
Нискогликемична диета против акне
Избягването на храните с висок гликемичен индекс може да помогне на страдащите от акне да изчистят кожата си, сочат резултатите от малко изследване в Австралия.
 
5 начина за изгаряне на повече калории
Когато вашият метаболизъм е във върхова форма, вие се чувствате изпълнени с енергия и ефикасно изгаряте приетите калории. Запалете двигателя си с помощта на следните съвети.
 
Средиземноморската диета, богата на зехтин и орехи, предпазва от оксидативен стрес
Понижаването на оксидативното увреждане на липопротеините с ниска плътност LDL е един от протективните механизми, по които традиционната средиземноморска диета оказва своето благотворно влияние върху органзима, предпазвайки от развитието на коронарна болест на сърцето.
 
Въглехидратите - високооктаново гориво за организма
Въглехидратите са основният източник на енергия за организма. Те могат да се разделят на прости и сложни въглехидрати. Въпреки че и двата типа се разграждат до глюкоза, храните богати на комплексни (сложни въглехидрати) обикновено са богати и на витамини, фибри и минерали.
 
Плодовете и зеленчуците понижават риска от рак при пушачите
Яденето на плодове и зеленчуци богати на флавоноиди (растителни вторични метаболити – антиоксиданти), и пиенето на чай може да понижи риска от развитие на рак на белите дробове при пушачите, споделят учените от калифорнийския университет, Los Angeles (UCLA).
 
Диабет
Диабетът е сериозно заболяване на организма, изисква точна диагноза, правилно лечение и непрекъснат лекарски контрол. Днес едва ли може да се смята, че средства от растителен произход могат да заместят инсулина.
 
Пет мита за храните
Медът по-полезен ли е от бялата захар? Доматите на баба по-хранителни ли са от оранжерийните домати? А доколко е вярно, че гладуването прочиства организма?
 
Няколко отговора относно диетите
Един обикновен хранителен план може да ви помогне да разберете колко храна да ядете на ден. Въпреки това, много хора не са наясно за количеството. Затова е необходимо да претегляте храната докато не започнете да успявате да определяте правилната порция „на око”. За няколко седмици използвайте мерителни купички, лъжици и съдове за да измервате точното количество храна, която ядете. След известно време ще можете да определите половин купичка ориз, например, на око. Тогава може да спрете с измерванията.
 
По-малкото мазнини не винаги означават по-малко проблеми
Докато в миналото имаше голяма консумация на на мазни храни, то сега се наблюдава тенденция към намаляването й. И въпреки това, американците, които консумират с 18% по-малко мазнини отколкото преди 20 години, са една от нациите, имащи проблеми със затлъстяването.
 
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator