Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииДиабет
Диабет

Диабетът е сериозно заболяване на организма, изисква точна диагноза, правилно лечение и непрекъснат лекарски контрол. Днес едва ли може да се смята, че средство от растителен произход могат да заместят инсулина.

Въпреки това някои растения имат доказана способност да снижават кръвната захар. Доказано е, че някои растения, съчетани с подходяща диета, помагат при ранна форма на диабет. Растителните средства могат да бъдат използвани заедно с инсулина или с орални противодиабетични средства. Научно доказано е хипогликемичното действие на следните растения; ЧЕРНА БОРОВИНКА, ОРЕХ, ЧЕСЪН, ЗЕЛЕ, ГОРУХА. От диабет се разболяват както възрастни хора, така и малки деца.

Има и някои храни и напитки, които предизвикват диабет. Например газираните напитки. Жените, които консумират повече от една сладка безалкохолна газирана напита, са застрашени от диабет. Децата с наднормено тегло също са застрашени от това заболяване.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator