Начало
НачалоЗдравословно хранене
 
Мазнини и хранене
Германското дружество по хранене (DEG), върховния пазител на немските традиции в храненето препоръчва: индивиди с лека физическа натовареност да приемат дневно 2 400 ккал. 30% от тях трябва да са мзнини, което означава около 80 грама. Това количество мазнини трябва да съдържа 1/3 наситени, 1/3 ненаситени мастни киселини с една двойна връзка и 1/3 от тези с повече двойни връзки в молекулата. Това препоръчва DEG.

Вероятно желаете да научите малко повече за съдържанието на мазнини в храната...
 
Леките ограничения в приема на сол могат да спасят хиляди животи
Американски учени твърдят, че дори малките редукции в консумацията на сол в дневното меню биха имали много сериозен ефект върху общественото здраве. Калифорнийските лекари изчисляват, че само 1 г по-малко сол на ден би довело до 250 000 по-малко случая на сърдечно заболяване и 200 000 по-малко смъртни случая в рамките на 10 години.
 
Излишните килограми
Независимо от вида, състава и калоричността, епизодичните диети имат краткотраен ефект. Ако не се предприемат никакви мерки за поддържане на теглото, при 95 от 100 човека свалените с толкова труд килограми се възстановяват след 6 месеца, често - с лихва.
 
Средиземноморската диета намалява риска от сърдечна атака и инсулт
Нов анализ на Nurses' Health Study сочи, че жените с хранителен режим, сходен с традиционната Средиземноморска диета, имат значително понижен риск от сърдечно заболяване и инсулт.
 
Простатата. Подходяща диета и хранителни добавки
Известният експерт по природосъобразен начин на живот и лечение на редица заболявания чрез силата на билките, храните и природата д-р Уолтър ЛАСТ съветва при проблеми с простатата да се прилага специална диета.
 
Празници без преяждане
"Нормалното" храносмилане е различно при всеки. В зависимост от начина на живот и хранене погълнатите храни остават между 30 и 100 часа в тялото, преди остатъците да бъдат изхвърлени. Лекарите говорят за хроничен запек (обстипация), когато червата се изпразват по-рядко от три пъти седмично. Хроничният запек може да е следствие от органични причини, странични ефекти от медикаменти като антидепресанти, обезболяващи, медикаменти с желязо или от наличие на диабет. Около коледните и новогодишни празници се съчетават ред фактори, които въздействат на храносмилането.
 
Ползи и вреди от кафето
Обичате ли кафе? Този прекрасен аромат, яркочерният цвят и неустоимият вкус са причините милиони хора по света да консумират тази напитка. Но запитвали ли сте се какви ефекти има то върху здравето ви? В тази статия сме събрали научните данни, които са известни за кафето.
 
Нискогликемичните диети подобряват акнето при младите мъже
Резултатите на рандомизирано и контролирано клинично проучване сочат, че нискогликемичните диети намаляват акнето при млади мъже на възраст между 15 и 25 години. Проучването е публикувано в American Journal of Clinical Nutrition.
 
Няколко важни въпроса за храненето и поддържането на здравословно тегло.
Макар и думата диета да означава хранителен режим, тя е възприемана като основно средство за сваляне на излишните килограми. Тези, които успяват да свалят тегло си, трудно успяват да го задържат. С цел да ви помогнем да поддържате нормално и здравословно тегло ви представяме най-често задаваните към експертите въпроси относно храненето и теглото.
 
Нисковъглехидратната и средиземноморска диети са по-ефективни от нискомазнинната.
Двугодишно проучване сочи, че средиземноморската диета е ефективна алтернатива на нискомазнинната диета, особено по-отношение на липидния профил и гликемичния контрол.
 
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator