Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболяванияПростатата. Подходяща диета и хранителни добавки
Простатата. Подходяща диета и хранителни добавки

Известният експерт по природосъобразен начин на живот и лечение на редица заболявания чрез силата на билките, храните и природата д-р Уолтър ЛАСТ съветва при проблеми с простатата да се прилага специална диета.

Тя преди всичко включва сурови храни. Базирана е на покълнали бобови продукти, зеленчукови салати, пресни плодове, много и различни видове зеленчуци, както и сокове от треви. Специалистът препоръчва мъжете да консумират суров яйчен жълтък, слънчогледови и тиквени семки. Нужно е да се избягват сладките храни, глутенът и млечните продукти.

Д-р Ласт препоръчва също така при проблеми с простатната жлеза да се приемат добавки, съдържащи витамин А (масло от черен дроб на треска или камбала), витамин Е, С, В6, магнезий (1000 кг) – по-добре като магнезиев хлорид и магнезиев аскорбат, селен, цинк (30-50 мг в отделни дози), биофлавоноиди, кверцетин, водорасли, протеин-храносмилателни ензими и много пчелен прашец. От билките най-добре влияят на простатата дребноцветна върбовка, ниската американска палма соу палмето, пигеумът, екстрактът от коприва.

Като допълваща терапия на мъжете се препоръчват йога-упражнения, ходене пеш, акупунктура на точките за простатата, компреси с рициново масло ниско под корема и на гръбнака, както и задоволяваща сексуална активност.

Източник: в. "Лечител"

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator