Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииСредиземноморската диета намалява риска от сърдечна атака и инсулт
Средиземноморската диета намалява риска от сърдечна атака и инсулт

Нов анализ от Nurses' Health Study сочи, че жените с хранителен режим, сходен с традиционната Средиземноморска диета, имат значително понижен риск от сърдечно заболяване и инсулт.

Това е първото проучване, анализиращо ефектите на Средиземноморската диета върху нефаталните инциденти, както и към отделния риск от инсулт. Това проучване добавя още едно откритие към известните досега факти, а именно, че този тип диета намалява риска и от нефатални инциденти.

Диетите средиземноморски тип включват минимално преработени, предимно растителни храни, консумирани в изобилие- не само от гледна точка на количеството, но и на разнообразието: различни растителни източници, риба, като за последната може би изгражда по-голямата част от здравословната компонента на Средиземноморската диета.

Конкретно това проучване с 74 4886 жени свърза Средиземноморската диета с 29% намален риск от инфаркт на миокарда и 13% намаление в риска от инсулт.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator