Начало
НачалоСексуално здраве
Световен ден за борба с HIV/СПИН
Днес, 1 декември 2009 г, се отбелязва световният ден за борба с HIV/СПИН. Според UNAIDS към края на 2008 г. 33.4 млн живеят с вируса, като 2.1 млн са деца. Смъртните случаи през 2008 са близо 2 млн, като живота си губят 280 000 деца. У нас официално регистрираните лица са 1071.
 
Ново лекарство за еректилна дисфункция може би е по-бързо и безопасно
Експерименталният препарат срещу еректилна дисфункция avanafil предизвиква ерекция в рамките на само 30 минути, сочат резултатите на проучване, огласени от производителя на препарата.
 
Ново лекарство повишава женското либидо
Нов препарат повишава сексуалното желание и удоволствие при жени с понижено либидо. Проучвания в късна фаза сочат, че препаратът flibanserin е ефективен, което означава, че съвсем скоро германската фармацевтична компания Boehringer Ingelheim ще пусне на пазара първият нехормонален препарат за лечение на женска фригидност.
 
Ваксинирането на момчетата срещу HPV не е ценово ефективно
Ваксинирането на момчета срещу човешкия папиломавирус (HPV) наред с момичетата най-вероятно не е ценово ефективно, обобщава нов анализ и съпътстваща го редакционна статия, публикувани в British Medical Journal.
 
Инхибиторите на фосфодиестераза 5 може да се окажат ефективни при доброкачествена хиперплазия на простатата
Биологичните ефекти на фосфодиестеразните (5) инхибитори (PDE5-I) като sildenafil и tadalafil биха могли да направят тези препарати ефективни при лечението на доброкачествена хиперплазия на простатата, докладват белгийски лекари в BJU International.
 
Стентове и за еректилна дисфункция
Ново проучване, стартиращо в 9 американски болници, ще привлече вниманието както на специалисти, така и на пациенти. След успеха на редица големи проучвания с коронарни стентове, представени миналата седмица на на 21-я научен Симпозxиум по транскатетърни терапевтични техники в Сан Франциско, бе обявен стартът на проучването ZEN. Главната задача на ZEN ще установяването на ефективността на zotarolimus-излъчващ стент за лечението на еректилна дисфункция.
 
Инфекцията с Trichomonas vaginalis е свързана с повишен риск от агресивен рак на простатата
Инфекцията с Trichomonas vaginalis е свързана с повишен риск от агресивен рак на простатата, сочат резултатите на голямо, проспективно случай-контрола проучване, публикувано в Journal of the National Cancer Institute.
 
Има два пика на превалентност при HPV инфекцията
Възрастовоспецифичната превалентност на високорискови HPV (човешки папиломавирус) инфекции има два пика - ранен - при младите жени, и по-късен - при по-възрастните, докладват китайски лекари в септемврийския брой на Journal of Medical Virology.
 
Много жени не използват най-безопасните контрацептиви
Много жени използват орални контрацептиви, свързани с повишен риск от венозна тромбоза, сочат резултатите на две проучвания, публикувани в British Medical Journal.
 
Бактериална вагиноза: различни терапевтични подходи - различна ефикасност и странични ефекти
Антимикробната терапия на бактериалната вагиноза варира както по ефикасност, така и по профил на странични ефекти, сочат резултатите на систематичен обзор, публикуван в Cochrane Database of Systematic Reviews. Бактериалната вагиноза е много чест причинител на вагинит при жени и е свързана с висока честота на родилни и гинекологични усложнения, както и по-висок риск от HIV-1 трансмисия.
 
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator