Начало
НачалоСексуално здравеСтентове и за еректилна дисфункция
Стентове и за еректилна дисфункция 05 октомври 2009

Ново проучване, стартиращо в 9 американски болници, ще привлече вниманието както на специалисти, така и на пациенти. След успеха на редица големи проучвания с коронарни стентове, представени миналата седмица на на 21-я научен Симпозxиум по транскатетърни терапевтични техники в Сан Франциско, бе обявен стартът на проучването ZEN. Главната задача на ZEN ще установяването на ефективността на zotarolimus-излъчващ стент за лечението на еректилна дисфункция.

Проучването, споносрирано от Medtronic, набира 50 мъже, претърпели неуспех с конвенционалната терапия с инхибитори на фосфодиестераза 5 (PDE-5) и с ангиографични данни за заболяване на a.pudenda interna.

При всеки 4 от 5 мъже с еректилна дисфункция, причините са съдови, като самата дисфункция има общи с коронарната болест рискови фактори: възраст, диабет, хипертония, дислипидемия и тютюнопушене.

Близо 70% от мъжете с коронарна болест имат и еректилна дисфункция. Установено е, че развитието на еректилна дисфункция предхожда симптоматичната атеросклеротична болест с приблизително 36 месеца. Към настоящия момент еректилната дисфункция не е обект на скрининг от страна на съдовите специалисти.

Същият екип е провел проучването Pelvic Angiography in Non-Responders to PDE-5 Inhibitors (PANPI). Целта му била да се установи евентуална връзка между коронарната болест на сърцетo и засягане на a.pudenda interna. Било установено, че при стеноза на коронарните артерии обикновено такава има и в a. pudenda.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator