Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Как да се предпазим от мозъчен инсулт?

 Инсултът е внезапно нарушение на мозъчните функции – резултат от недостатъчен приток на кръв към определени области на мозъка (исхемичен инсулт) или от излив на кръв в него (мозъчен кръвоизлив). Инсултът се среща най-често при възрастни, но лицата в средна и дори в млада възраст не са пощадени от него. Около 80-85% от мозъчните инсулти са исхемични. Инсултът е една от най-главните причини за смърт или тежка инвалидност. България е на едно от първите места в света по смъртност от мозъчни инсулти.

 
Нови препоръки за идентифициране на хроничната хепатит B инфекция
Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) издаде нови препоръки за идентифициране на хроничната инфекция с вирусен хепатит В.
 
Остеоартроза на рамото - диагноза и лечение
В зависимост от тежестта на раменната остеоартроза, опциите за терапия могат да включват физикална терапия, противовъзпалителни медикаменти, кортикостероидни инжекции и/или хирургична интервенция.
 
Алгоритъм за третиране на реакциите на свръхчувствителност след ваксинация
Тестването за алергия към дадена ваксина включва използването на интактната ваксина, въпреки че на пазара има специфични компонентни на някои ваксини. За предпочитане е кожният тест да се извърши от алерголог, като се използва специфичната ваксина, за която се подозира, че може да причини реакции. Ваксината трябва да бъде от същият производител.
 
Диагноза и лечение на първичен алдостеронизъм
Първичният алдостеронизъм включва група състояния, при които продукцията на алдостерон е твърде висока. При този вид алдостеронизъм продукцията на хормона е относително независима от ренин-ангиотензиновата система и от натриевото натоварване.
 
Диагноза и лечение на тригеминалната невралгия (невралгия на троичния нерв, n. trigeminus)
Американската неврологична асоциация публикува нови препоръки за диагноза и лечение на тригеминалната невралгия. Новото ръководство препоръчва използването на carbamazepine като първо средство на избор и oxcarbazepine като алтернатива. При пациенти, неподдаващи се на терапия трябва да се има предвид и хирургичната намеса.
 
Обновени препоръки за диагноза и лечение на ринит
Ринитът се характеризира с един или повече от следните симптоми: назална конгестия, ринорея (предна и задна), кихане и сърбеж. Състоянието често е свързано с налично възпаление, но някои форми, като вазомоторния и атрофичен ринит, се съпровождат с очни, ушни и гърлени симптоми.
 
Фармакологично лечение на безсънието
В American Family Physician бе публикуван обзор на терапевтичните опции за лечение на безсънието. Ръководството съветва да се използват новите небензодиазепинови препарати, които имат по-малко странични ефекти и значително по-рядко водят до зависимост.
 
Лечение на инфекцията с Helicobacter pylori
От Американската асоциация по гастроентерология издадоха препоръки за лечението на инфекцията с Helicobacter pylori. Последните са публикувани в American Journal of Gastroenterology.
 
Нови препоръки за лечение на HIV
Нови препоръки за лечение на HIV инфекцията бяха представени точно преди началото на XVII международна СПИН конференция в Мексико сити. Новото ръководство инкорпорира в себе си новоодобрените медикаменти и последните открития относно патофизиологията на заболяването.
 
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator