Начало
НачалоСексуално здраве
Мъжете, правещи секс с мъже, имат 40 пъти повишен риск от HIV и сифилис
Приблизително 7% от американските мъже признават, че са правили секс с мъж, сочи анализ на Американския център за контрол и превенция на заболяванията (CDC).Откритието позволява да се сметнат честотата на HIV и сифилис сред тази група и сочи, че честотата на тези две заболявания е поне 40 пъти повишена.
 
Gardasil предпазва от анално заболяване при МСМ
Квадривалентната ваксина срещу човешки папиломавирус (HPV) Gardasil (Merck) предпазва мъжете, правещи секс с мъже (МСМ), от някои лезии, свързани с развитието на анален рак.
 
HPV ваксина намалява честотата на генитални заболявания при млади жени
Квадривалентната ваксина срещу човешки папиломавирус (HPV) типове 6, 11, 16 и 18 (Gardasil, Merck & Co) води и до статистически значимо намаляване на HPV-свързаните генитални заболявания (като брадавици и цервикална дисплазия) при млади жени, сочи краен анализ на 2 рандомизирани проучвания.
 
Ulipristal acetate - по-добър спешен контрацептив от levonorgestrel
Спешният орален контрацептив ulipristal acetate води до предотвратяване на повече бременности от levonorgestrel, сочи проучване и мета-анализ, публикувани в The Lancet.
 
Гениталният херпес може да се реактивира многократно
Herpes simplex virus - 2 (HSV-2) може да се реактивира редовно в гениталния тракт, сочи проучване, публикувано в Journal of Infectious Diseases. Това откритие може да повлияе коренно както превенцията, така и лечението на заболяването.
 
Meloxicam - обещаващ при спешна контрацепция
Оралният meloxicam блокира овулацията при маймуни без да повлиява репродуктивните хормони, докладват лекари в Human Reproduction. Според авторите, meloxicam би могъл да се използва като спешен контрацептив.
 
Инхибирането на ароматазата има малко ползи и повече вреди при мъже с нисък тестостерон
Терапията с anastrozole може да покачи тестостероновите нива при по-възрастните мъже, но на цената на намалена костна минерална плътност, докладват лекари в декемврийския брой на Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
 
Сексът с обрязани мъже е еднакво задоволяващ
Жените намират секса с обрязани мъже еднакво задоволяващ като този с мъже, които не са обрязани, сочи ново проучване, публикувано в BJU International.
 
Сексуалната дисфункция е честа при жените с рак на гърдата
Около 3/4 от жените с рак на гърдата докладват за някаква степен сексуална дисфункция, сочат резултати, представени на 32-я Годишен Симпозиум по рак на гърдата в Сан Антонио.
 
Сифилисът се лекува по-трудно при мъжете
Мъжкият пол и HIV инфекцията са измежду факторите, които са свързани с по-бавен серологичен отговор към антилуесната терапия, докладват испански лекари в Journal of Infectious Diseases. Според тяхното проучване, 50% от случаите на сифилис се наблюдават при HIV позитивни мъже, правещи секс с мъже (MSM).
 
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator