Начало
НачалоСексуално здравеСексът с обрязани мъже е еднакво задоволяващ
Сексът с обрязани мъже е еднакво задоволяващ 17 декември 2009

Жените намират секса с обрязани мъже еднакво задоволяващ като този с мъже, които не са обрязани, сочи ново проучване, публикувано в BJU International.

Проучването е провокирано от хипотези на експерти, според които премахването на препуциума прави секса по-неудовлетворяващ за жените. Жените в Уганда обаче намират секса с обрязани мъже еднакво, ако не и по-удовлетворяващ.

Това откритие би спомогнало за намаляване на разпространението на HIV/СПИН, тъй като голяма част от мъжете в Африка смятат, че обрязването ще ги направи по-малко атрактивни за жените. Предишно проучване, проведено в Уганда, Кения и Южна Африка, установи, че обрязването намалява честотата на HIV инфекция с 50-60%.

Настоящото проучването включвало 455 жени на възраст между 15 и 49 години, чиито сексуални партньори се подложили на обрязване по повод рандомизирано проучване, изследващо процедурата като мярка за намаляване на разпространението на HIV/СПИН.

Само 2.9% докладвали по-малко удовлетворение от секса. 57% не установили промяна в удоволствието, а 39.8% докладвали по-голямо удовлетворение. Разликите не били свързани с възрастта, религията и образованието на анкетираните жени.

Жените били анкетирани и за конкретните причини за промяна в нивото на удовлетворение. Най-честата излагана причина била по-добрата хигиена на пениса. Другите причини включвали по-чести оргазми от и повишено сексуално желание от страна на партньора; по-лесно поддържане на ерекция от мъжа; по-често постигане на оргазъм от жената.

Най-честата причина за намалено удовлетворение била намаленото желание от страна на жената; други причини били понижено желание от страна на мъжа, проблеми с ерекцията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator