Начало
НачалоЗаболяванияОртопедични заболявания
 

Вроденото изкълчване на тазобедрената става е най-честият порок в развидието.
Вроденото изкълчване на тазобедрената става представлява изместване на главата на бедрената кост спрямо ставната ямка. Тази аномалия се проявява още при раждането или малко по-късно. Честотатa на заболяването в нашата страня е около 4 ‰. Съотношението между момчетата и момичетата е средно 1 : 5 – 1 : 7. Различават се две главни групи: ембрионално и типично изкълчване.

 
Определение Ганглиомът представлява киста, която се появява най-често по гърба на китката, по-рядко по гърба на стъпалото или в задколенната ямка. Той се причинява от двигателно натоварване на китката, коляното или стъпалото. Ганглиомът-киста е еластично-плътен и с гладка повърхност. Той се напипва ...
 
Определение Дисторзията представлява временно преразтегляне на компонентите, които образуват ставата (съставни кости, ставна капсула, синовия, съединително-тъканни връзки). Дисторзията настъпва при силни и бързи движения, надминаващи границите на нормалната подвижност на ставата. Най-често се разтяг ...
 
Дисхондроплазията е заболяване, което се причислява към вродените системни пороци и аномалии в развитието на костно-ставната система.
 
Определение Стъпалото има два свода - напречен и надлъжен. Напречният свод е разположен между основата на първия и петия пръст и осигурява опората в предната част на стъпалото. Надлъжният свод представлява извивка, която започва от петата и завър шва в основата на пръстите. Клинична картина Плоскост ...
 

Епикондилитът на раменната кост е известен още като "теносов лакът".

Епикондилитът на раменната кост е резултат на пренапрежение, което се изразява със силна болка в тази област. Често се среща при тенесистите, но се наблюдава и при неиграещи хора.

 
Ехинококозата е хидатидозна форма на паразита. Алвеоларната или мултиплената засяга вътрешните органи, най-често черния дроб.
 
Ехинококозата е хидатидозна форма на паразита.  Алвеоларната или мултиплената засяга вътрешните органи, най-често черния дроб.
 

Това е едно ат най-честите усложнения след счупване на лъчевата кост на типично място. Наблюдава се и при други травми на ръката, както и при изгаряния.

 
Заболяването се среща рядко изолирано.
 По-принцип е свързано и с други деформации на коляното. Изкълчванията на колянното капаче се делят на вродени и придобити.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator