Начало
НачалоЗаболяванияОртопедични заболяванияЕпикондилит на раменната кост
Епикондилит на раменната кост

Епикондилитът на раменната кост е резултат на пренапрежение, което се изразява със силна болка в тази област. Често се среща при тенесистите, но се наблюдава и при неиграещи хора.

 

Причина за възникване на заболяването са хронични, повтарящи се напрежения и травми, предизвикващи микроразкъсвания в сухожилните влакна. Това води до появата на асептичен възпалителен процес. В процеса се въвлича и синовиалната торбичка на ставата. Често това възпаление се развива на фона на предшестващи дегенеративни процеси в сухожилните влакна.

Клинична картина:

Основен симптом на епикондилитът на раменнат кост е болката. Тя а остра и силна, особено при опити да движение в лакътната става. Често се провокира, когато болният сгъне ръката си в юмрук. Движеният в лакътната става са запазени. Оплакванията могат да отзвучат спонтанно при прекратяване на натоварването, но могат да продължат и с години.

Лчечение:

Понякога болестта е много упорита и трудно се поддава на лечение. При острите форми се започва с обездвижване и пластмасови шини, които имат функцията да поддържат лакътната става. Имобилизацията на крайника продължава от 7 до 10 дни. Прилага се ултразвукова терапия с кортизонов мехлем и парафинова апликация. Ако не се получат желаните резултати се преминава към инжектиране на областта с кортикостероиден препарат заедно с лидокаин. До оперативно лечение се стига рядко.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator