Начало
НачалоБодибилдинг и фитнес
 
Физическото натоварване намалява риска от преждевременна смърт поради рак
Финландско проучване сочи, че мъжете извършващи физически натоварвания със среден и висок интензитет поне 30 минути на ден имат 50% по-нисък риск от смърт следствие на рак - най-вече гастроинтестинален и белодробен рак.
 
Колоезденето и ходенето пеш на работа са свързани с по-ниски кръвно налягане и триглицериди
Ходенето на работа с колело или пеш е свързано с по-добър фитнес както при мъжете, така и при жените. Освен това този вид физическа активност повлиява положително затлъстяването, кръвното налягане, триглицеридните и инсулиновите нива при мъжете, сочат резултатите на ново проучване.
 
Честите и интензивни физически упражнения могат да повишат риска от предсърдно мъждене.
Въпреки че интензивните физически упражнения имат многобройни ползотворни ефекти върху здравето, няколко докладвани случая и редица изследвания сочат, че рискът от предсърдно мъждене се увеличава пропорционално на честотата на интензивните физически натоварвания.
 
Кофеинът облекчава мускулните болки след физически упражнения
Кофеинът успокоява мускулните болки след физически упражнения, сочи ново проучване. Според последното, кафето може да се окаже напитка на здравето.
 
Ходенето има своите предимства пред бягането
Ако целта ви е да изгаряте излишни калории, дали ще пробягате 5 километра на един път или ще изходите с умерено бързо темпо същото разстояние, е все едно и също, посочват експертите. При бягане се изгарят повече калории на минута, защото пулсът се ускорява повече отколкото при бързото ходене. Но това се компенсира от по-продължителното време, необходимо за извървяването на посоченото по-горе разстояние.
 
Травми при спортуване
Физическото натоварване е едно от най-важните неща, които съвременният човек може да направи за здравето си – и за физическото, и за душевното. За съжаление, колкото повече увеличаваме времето, отделено за спорт и движение, толкова по-голяма става вероятността да претърпим някаква физическа травма.
 
Бягането - някои неща, на които не обръщаме внимание
Бягането е една от най-разпространените и ефективни форми на аеробна активност. Главните предимства са, че не изисква средства и може да се практикува почти навсякъде и по всяко време на годината. Освен това бягането хаби много, много калории, предпазва от остеопороза, укрепва мускулите и подобрява ефективността на белия дроб и сърцето.
 
Компонентите на една фитнес програма
Един добър фитнес режим трябва да включва три основни компонента: резистивни (силови упражнения), аеробни упражнения, и разтягащи (еластични упражнения). В настоящата статия ще ви запознаем с основните точки, от които трябва да започнете.
 
Как да постигнем максимални успехи в бодибилдинга?
За да имате успехи в бодибилдинга, трябва да сте се запознали с основите на храненето. Това ще Ви помогне да регулирате теглото си.
 
Лумбалните колани са неефективни

Подсилването в ниската част на гърба чрез колани може би не е много ефективно при превенцията или третирането на болката, открива ново проучване.

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator