Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесХоденето има своите предимства пред бягането
Ходенето има своите предимства пред бягането

Ако целта ви е да изгаряте излишни калории, дали ще пробягате 5 километра на един път или ще изходите с умерено бързо темпо същото разстояние, е все едно и също, посочват експертите. При бягане се изгарят повече калории на минута, защото пулсът се ускорява повече отколкото при бързото ходене. Но това се компенсира от по-продължителното време, необходимо за извървяването на посоченото по-горе разстояние.

Същото равновесие се наблюдава при полезния ефект от двата вида двигателна активност и по отношение на свалянето на излишни килограми с малко предимство на страната на ходещите пеш. При едно научно изследване било установено следното: една група жени, извършващи 6 пъти седмично умерени упражнения в продължение на 30 минути (бързо ходене и качване по стълбища), отслабнали за четири месеца точно толкова (около 9 кг), колкото и друга група доброволки, които за същия период от време се занимавали с аеробика по три пъти седмично (по 1 час на сеанс).

Разликата се състояла в това, че една година по-късно "аеробната" група си върнала около 2 кг, а "умерената" - само 1! Плюс това ходенето натоварва ставите на краката по-малко отколкото бягането, а и с бягането се свиква по-трудно, отколкото с ходенето пеша.

Източник: в. "Лечител"

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator