Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесКолоезденето и ходенето пеш на работа са свързани с по-ниски кръвно налягане и триглицериди
Колоезденето и ходенето пеш на работа са свързани с по-ниски кръвно налягане и триглицериди

Ходенето на работа с колело или пеш е свързано с по-добър фитнес както при мъжете, така и при жените. Освен това този вид физическа активност повлиява положително затлъстяването, кръвното налягане, триглицеридните и инсулиновите нива при мъжете, сочат резултатите на ново проучване.

То включвало 2364 участници, работещи извън вкъщи. Било установено, че при мъжете ходенето и колоезденето до работа и обратно е свързано с по-ниски ИТМ, нива на затлъстяване, триглицериди, диастолично кръвно налягане и инсулинови нива на гладно, както и с по-високи нива на HDL-холестерола.

Установените връзки били значително по-явни при мъжете, при които изминатите дистанции и активност били и по-големи. Резултатите от това проучване потвърждават здравните ползи от ходенето, но все пак са необходими допълнителни проучвания, които да установят колко точно от тази активност е необходима за повлияване на здравните параметри.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator