Начало
НачалоЗдравни новини
 
Агонистите на глюкагон-подобния пептид помагат при  затлъстяване
Пациентите лекувани с агонисти на тип 1 рецептора за глюкагон-подобен пептид (GLP-1R) имат по-изразено отслабване и подобрение на кръвното налягане и холестерола, независимо от наличието на диабет тип 2, докладват датчани в BMJ.
 
Терапевтичното повлияване на нов ген понижава LDL-холестерола
Прилагането на експериментален препарат, който потиска функцията на гена PCSK9, който участва в метаболизма на LDL-холестерола, води до значително понижение на кръвните нива на този вид холестерол.
 
Рисковете от стриктния контрол на кръвното при диабет надделяват над ползите?
При диабетици, предпазващите от инсулт стойности на систоличното кръвно налягане под 130 mm Hg са свързани с повишен риск от сърдечни инциденти, сочи анализ, публикуван в Journal of the American College of Cardiology.
 
Експериментална ваксина срещу хепатит С дава убедителни резултати
Нова ваксина срещу хепатит С дава добри резултати в клинично проучване в ранен стадий, дело на италиански и британски лекари. Ваксината се базира на обикновен простуден вирус и е тествана сред 41 лица.
 
H3 антагонист успокоява симптомите на алергичен ринит
Експерименталният антагонист на H3 хистаминовите рецептори PF-03654746 подобрява действието на fexofenadine при алерген-индуциран алергичен ринит, сочи проучване.
 
Експериментална ваксина предпазва маймуни от HIV
Експериментална ваксина успешно предпазва маймуни от особено смъртоносна форма на вируса на СПИН, давайки надежди, че в близко бъдеще ще бъде разработена ефективна ваксина и при хора.
 
Медикамент от нов клас е силно ефективен при хронична лимфоцитна левкемия
Navitoclax, нов BH3 миметик, който блокира функцията на BCL-2, има значителна антилевкемична активност при пациенти с хронична лимфоцитна левкемия, сочи фаза 1 проучване, публикувано онлайн в Journal of Clinical Oncology.
 
Резистентен на Tamiflu грипен вирус вилнее из Австралия
Вариация на пандемичния H1N1 грипен вирус, която е резистентна към oseltamivir (Tamiflu, Roche) се разпространява из Австралия, се посочва в New England Journal of Medicine.
 
Честита Нова 2012 година!
Уважаеми читатели, екипът на ДокторБГ ви чести настъпването на новата 2012 година. Нека новата година ни донесе здраве, щастие и повече добрина!
 
Туберкулозната диагностика дава противоречиви резултати при нискорискови групи
При популации с ниска честота на латентна туберкулоза, повечето положителни резултати на туберкулиновия кожен тест и по-новите тестове за освобождаване на интерферон гама са фалшиви.
 
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator