Начало
НачалоЗдравни новиниРисковете от стриктния контрол на кръвното при диабет надделяват над ползите?
Рисковете от стриктния контрол на кръвното при диабет надделяват над ползите? 09 януари 2012

При диабетици, предпазващите от инсулт стойности на систоличното кръвно налягане под 130 mm Hg са свързани с повишен риск от сърдечни инциденти, сочи анализ, публикуван в Journal of the American College of Cardiology.

Анализът противоречи на някои ръководства, призоваващи за по-агресивна антихипертонична терапия при диабет до стойности под 130/80 mmHg.

Д-р Редън и колеги от nstitute of Health Carlos III, Hospital Clinico Universitario (Испания) докладват, че връзката между кръвното налягане и общия сърдечносъдов риск има сходни черти между диабетиците и недиабетиците. Ето затова, те смятат, че може би няма причина диабетиците да се отделят от останалите високорискови групи.

В настоящия анализ авторите установили, че нивата на кръвното налягане под 130 mm Hg са свързани с повишена сърдечносъдова смъртност. Последващ поданализ установил прогресивен спад на честотата на инсулт до 115 mm Hg систолично кръвно налягане, докато относно сърдечносъдовата смърт била установена J-крива с най-ниска точка около 135 mm Hg за диабетици и 133.1 mm Hg за недиабетици.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator