Начало
НачалоЗдравни новиниТерапевтичното повлияване на нов ген понижава LDL-холестерола
Терапевтичното повлияване на нов ген понижава LDL-холестерола 09 януари 2012

Прилагането на експериментален препарат, който потиска функцията на гена PCSK9, който участва в метаболизма на LDL-холестерола, води до значително понижение на кръвните нива на този вид холестерол.

Според ранни данни от първите 20 участници с базови нива на LDL холестерола > 3mmol/l, прилагането на новия препарат, известен още като ALN-PCS, води до значителни дозозависими промени в нивата на LDL-C - понижение с до 50% спрямо базовите стойности и средна редукция с 39% на ден 4.

Като ключов регулатор на LDL-рецептора, генът PCSK9 е една от най-важните цели в молекулярната медицина за лечението на хипехолестеролемията.

Блокиращите този ген медикаменти могат бързо и продължително да намалят нивата на LDL-холестерола, репродуцирайки ефектите, наблюдавани при различни мутации,свързани със значителна клинична полза.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator