Начало
НачалоЗдравни новиниH3 антагонист успокоява симптомите на алергичен ринит
H3 антагонист успокоява симптомите на алергичен ринит 04 януари 2012

Експерименталният антагонист на H3 хистаминовите рецептори PF-03654746 подобрява действието на  fexofenadine при алерген-индуциран алергичен ринит, сочи проучване.

Авторите посочват, че оралния Н3 антагонист намалява назалната конгестия, симптом, който по малко се повлиява от Н1-рецепторните антагонисти от второ поколение, какъвто е fexofenadine.

Проучването, спонсорирано от Pfizer, включвало 20 пациенти с извънсезонен алергичен ринит, които били рандомизирани на fexofenadine/PF-03654746 (в различни дози), fexofenadine/псевдоефедрин или плацебо.

10-мг PF-03654746 + fexofenadine значително понижили нивата на назална конгестия спрямо плацебо. Били отчетени подобрения и на други симптоми. 1-мг PF-03654746 + fexofenadine били свързани с подобрения на сърбежа, ринореята и другите оценки спрямо плацебо.

Комбинацията Fexofenadine/pseudoephedrine имала също значителен ефект върху ринореята и броя кихания спрямо плацебо.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator