Начало
НачалоЗдравни новини
 
Европейското HIV/СПИН дружество издаде нови препоръки за лечение на HIV
Новото ръководство на European AIDS Clinical Society (EACS) препоръчва започване на HAART по-рано, при нива на CD4 Т-лимфоцитите между 350 и 500 клетки/мкл, с цел подобряване на дългосрочните резултати и минимизиране на коморбидните състояния.
 
Електрошокова терапия дава обещаващи резултати при еректилна дисфункция
Нискоинтензитетна електрошокова терапия е ефективен и безопасен подход за лечение на еректилна дисфункция, сочат първоначалните резултати на проучване, представени на 12-та годишна среща на Европейското дружество по Сексуална медицина.
 
Систоличното кръвно налягане е свързано с мозъчни микроинфаркти
При лица между 65 и 80 години, сиситоличното кръвно налягане е независимо свързано с наличието на мозъчни микроинфаркти, сочи статия, публикувана в Journal of the American Geriatrics Society.
 
Туберкулозата повишава риска от белодробен рак
Белодробната туберкулоза повишава риска от рак на белия дроб, най-вече - от аденокарцином. Това сочи мета-анализ, публикуван в International Journal of Cancer. Новият анализ се базира на данни от предишни проучвания, които свързват подлежащата туберкулозна инфекция и рака на белия дроб.
 
FDA шокира кардиологичната общност с ново предупреждение относно clopidogrel - PPI взаимодействие
Днес FDA публикува ново предупреждение относно възможно взаимодействие между clopidogrel (Plavix, Bristol-Myers Squibb/Sanofi-Aventis) и инхибитора на протонната помпа omeprazole. Предупреждението гласи: "Нови данни сочат, че комбинираният прием на clopidogrel и omeprazole е свързан с намалена ефективност на clopidogrel".
 
Възпалителните периферни невропатии - чести при фермерите, занимаващи се с птици и свине
Симптомите, свързани с възпалителни периферни невропатии, са значително по-чести при фермерите, работещи с птици и свине, докладват изследователи на 137-та Годишна среща на Американската асоциация по обществено здраве.
 
Липсата на страх в ранното детство е свързана с криминално поведение по-късно
20-годишно лонгитудинално проучване, сочи, че липсата на страх при предразполагащи условия на 3-годишна възраст е свързано с повишен риск от криминално поведение на 23-годишна възраст.
 
Пробиотиците облекчават симптомите на минималната чернодробна енцефалопатия
Между 30% и 80% от пациентите с цироза имат невропсихиатрични нарушения, които се проявяват с неврокогнитивни и психомоторни дефицит. Това състояние е известно като минимална хепатална (чернодробна) енцефалопаия. Резултатите от мета-анализ сочат, че пробиотиците имат потенциал да станат терапия на пръв избор при тези пациенти.
 
FAIR-HF: Корекцията на железния дефицит подобрява симптомите и функционалните способности при сърдечна недостатъчност
При пациенти със систолична сърдечна недостатъчност, лекувани с инжекционния железен препарат ferric carboxymaltose (желязна карбоксималтоза), се наблюдавало значително подобрение на симптомите, функционалния клас по NYHA, изминатото разстояние за 6 минути и качеството на живот, независимо от наличието или липсата на анемия.
 
Хиперпаратиреоидизмът е свързан с каротидни аномалии
Първичният хиперпаратиреоидизъм е свързан с абнормална дебелина на плаките, нарушаване на каротидната еластичност и разтегливост, сочи статия, публикувана в The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
 
139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator