Начало
НачалоЗдравни новиниВъзпалителните периферни невропатии - чести при фермерите, занимаващи се с птици и свине
Възпалителните периферни невропатии - чести при фермерите, занимаващи се с птици и свине 17 ноември 2009

Симптомите, свързани с възпалителни периферни невропатии, са значително по-чести при фермерите, работещи с птици и свине, докладват изследователи на 137-та Годишна среща на Американската асоциация по обществено здраве.

Campylobacter jejuni - чест патоген, свързан с излагането на свине и птици, се счита за главен рисков фактор за развитието на периферни невропатии, вкл. синдрома на Гилен-Баре (Guillain-Barré).

Кампилобактериозата засяга над 2.4 млн души годишно, което се равнява на 1% от населението на САЩ. Синдромът на Гилен-Баре е водещатата причина за остра периферна невропатия в световен мащаб.

Бактерият се среща при птиците във фермите, но може да бъде изолиран и от свинете.

Настоящият доклад сочи, че рискът от изтръпване при фермерите и работещите в свински ферми е с 18% и 23% съотв. по-висок от този при контролните участници. Рискът от слабост е съотв. с 22% и 28% по-висок. При птицефермите рискът от изтръпване е значително по-висок сред фермерите и работниците в сравнение с контролните лица.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator