Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети при заболявания
 
Консумацията на кафе, алкохол и риба може да забави прогресията на множествената склероза
Редовният прием на риба, алкохол и кафе може да забави прогресията на пациенти с релапсираща множествена склероза (МС), но не и при лица с прогресиращия вариант на заболяването.
 
Ядки вместо въглехидрати при диабет
Смесените ядки са добър заместител на част от въглехидратите в хранителния режим на диабетика, сочи рандомизирано контролирано проучване, публикувано в Diabetes Care.
 
Консумацията на кафе е безопасна при жени със сърдечносъдово заболяване
Нов анализ на Nurses' Health Study сочи, че кафето няма ефект върху сърдечносъдовия риск при жени с подлежащо сърдечносъдово заболяване.
 
Сокът от нар - полезен при пациенти на хемодиализа
Приемът на сок от нар - поне няколко чаши на седмица, е свързан с понижен риск от инфекция при пациенти на хемодиализа. Инфекциите са втората по честота причина за смърт сред тази популация. Това сочат резултатите на израелско проучване, представено на годишната среща на Американското Дружество по Нефрология.
 
Ежедневната консумация на кафе е свързана с понижен риск от прогесия на хроничния хепатит С
Консумацията на 3 или повече чаши кафе на ден е свързана с понижен риск от прогресия на хроничния хепатит С, сочат резултатите на голямо проспективно проучване публикувано в Hepatology.
 
По-високият прием на фибри понижава риска от рак на гърдата
Успоредно с увеличаването на приеманите с храната фибри намалява рискът от рак на гърдата, сочи проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition. Според проучването, фибрите понижават риска главно от ER-/PR- тумори.
 
Простатата. Подходяща диета и хранителни добавки
Известният експерт по природосъобразен начин на живот и лечение на редица заболявания чрез силата на билките, храните и природата д-р Уолтър ЛАСТ съветва при проблеми с простатата да се прилага специална диета.
 
Консумирането на храни с нисък гликемичен индекс има изключително значение при деца с диабет
Консумацията на храни с нисък гликемичен индекс от деца и юноши с диабет тип 1 понижава глюкозните пикове и подобрява общия гликемичен контрол. Това сочат резултатите на проучване, спонсорирано от National Institutes of Health.
 
Диета без натрий
Да се предпише правилната диета, е също толкова трудно колкото да се предпише подходящият медикамент. Диетичната прескрипция почива едновременно на доброто познаване на хранителните елементи и на хранителните навици на болния. Показанията за диетичен режим трябва внимателно да бъдат побрани подберат. Днес вече не съществуват принципни режими на хранене.
 
Храненето на деца с хронична бъбречна недостатъчност
Хроничната бъбречна недостатъчност е състояние, което изисква внимание до края на живота. Храненето е една от стъпките, за които трябва да се мисли при болно дете. Трябва да се удовлетворят няколко изисквания за правилен xранителен режим.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator